Проведені обстеження інтернатних закладів для дорослих

 

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в складі постійно діючої робочої групи при департаменті розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту провели обстеження інтернатних комунальних закладів, які перебувають на балансі Рівненської обласної ради.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 02.09.2020 №722 «Про затвердження Типового положення про будинок-інтернат для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю» передбачені перевірки щодо контролю за якістю соціально-побутового обслуговування, організацією медичного обслуговування та безпечного харчування, санітарно-гігієнічних, протиепідемічних (профілактичних) та протипожежних заходів .

За останні два тижні комісійно перевірені Здолбунівський та  Тучинський геріатричні пансіонати, Урвенський, Мирогощанський, Рівненський та Острозький психоневрологічні інтернати. По результатах перевірки керівникам закладів надані практичні рекомендації щодо дотримання належних санітарно-гігієнічних вимог, а також посилення заходів щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції.