Про проведену роботу щодо профілактики коронавірусних інфекцій

 

З метою виконання Національного плану  протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV на 2020 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України №93-р від 03.02.2020, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області проведена певна робота. Зокрема, організована активна розяснювальна робота з населенням щодо впровадження основних протиепідемічних закладах на об’єктах нагляду та в побуті. Проведені лекції, бесіди з врученням санбюлетнів, листівок, памяток з профілактики коронавірусу у 599 закладах загальної середньої освіти, 362 закладах дошкільної освіти, 34 вищих навчальних закладах та 19 професійно-технічних освітніх закладах.

Направлено 93 інформаційних листи субєктам господарювання, а саме: в бібліотеки, будинки культури, позашкільні заклади, тощо. Надано письмові рекомендації Управлінню інфраструктури та промисловості ОДА щодо дезінфекції громадського транспорту.

Всього розяснювальною роботою охоплено 1383 об’єкти нагляду.

Прийнято участь у роботі тимчасової протиепідемічної комісії при ОДА та м. Дубно, в 2-х засіданнях комісій ТЕБ та НС та в 36 нарадах.

Робота з профілактики коронавірусної інфекції в області продовжується.

Держпродспоживсдужба ще раз закликає жителів нашої області не панікувати, зберігати спокій в цій ситуації.

Нагадуємо усім ще раз, що профілактика короновірусу така ж як і при інших респіраторних інфекціх. Насамперед, необхідно уникати контакту із захворілими на респіратрні інфекції. Для цього потрібно не відвідувати масові заходи, менше користуватися громадським транспортом, не перебувати в інших місцях масового скупчення населення (кінотеатрах, вокзалах, розважальних центрах тощо). Безпечна дистанція від осіб, що чхають або кашляють, становить 2-3 метри.

До стабілізації ситуації з коронавірусною інфекцією у світі утримуйтеся від ділових та приватних поїздок до зарубіжних країн, де масово реєструється захворюванісь, насамперед, в Китайську Народну Республіку, Італію, Південну Корею, Іран, США, Францію, Німеччину. Станом на 11.03.2020 коронавірусна інфекці зареєстрована у 104 країнах світу.

Ретельно дотримуйтеся правил особистої гігієни, частіше мийте руки та обробляйте спиртовмісними антисептиками.

Провітрювання – це елементарний, але надзвичайно ефективний спосіб профілактики респіраторних інфекцій, тому частіше провітрюйте домашні оселі, навчальні та робочі приміщення.

Слідкуйте за здоровям дітей, рідних та близьких лідей. При перших симптомах респіраторної інфекції – звертайтися за медичною допомогою до сімейних лікарів.