Відбулась нарада щодо дотримання санітарного законодавства при застосуванні та зберіганні пестицидів і агрохімікатів

 

19 лютого 2020 року в Володимирецькій районній державній адміністрації Держпродспоживслужба провела нараду щодо дотримання санітарного законодавства при застосуванні та зберіганні пестицидів і агрохімікатів з керівниками, відповідальними спеціалісти сільськогосподарських підприємств району, діяльність яких пов’язана із застосуванням та зберіганням пестицидів і агрохімікатів, пасічниками району з метою налагодження співпраці.

Захід відбувся за участю спеціалістів Володимирецького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.
Під час наради було розглянуто ряд питань, що стосуються забезпечення санітарних вимоги у використанні пестицидів при обробітку сільськогосподарських культур, санітарні вимоги при застосуванні засобів захисту рослин.

В ході наради особлива увага була приділена обговоренню питання організації та проведення заходів з профілактики випадків отруєння бджіл, при обробітку сільськогосподарських угідь пестицидами. Детально обговорили доцільність обробітку сільськогосподарських культур та необхідність інформування пасічників про майбутню хімічну обробку.

Спеціалісти надали присутнім роз’яснення щодо порядку реєстрації пасік та проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів на пасіках. А керівникам сільськогосподарських підприємств було наголошено на необхідності отримання працівниками допусків та посвідчень на право робіт із пестицидами та агрохімікатами.