УВАГА!!! Дитяча іграшка, що не відповідає встановленим вимогам!!!

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що згідно секторального плану державного ринкового нагляду на 2019 рік відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів здійснена виїзна планова перевірка характеристик продукції з відбором зразка дитячої іграшки для проведення експертизи (випробувань).

В ході перевірки встановлений факт розповсюдження продукції: іграшка машина р/к ТМ «TSTOYS», SPORT RAGER,  артикул TS6688-76, дата виготовлення: червень 2018р, виробник: SHANTOU SINXING PLASTICS CO., LTD, Industrial District, Pengtard, Waisha, Shantou, Guangdong, CHINA, яка за результатом проведеного випробування у ДП «Укрметртестстандарт» не відповідає вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою КМУ №151 від 28.02.2018 та інших нормативних документів, а саме:

  1. за показником маркування п.19 Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженим Постановою КМУ від 28.02.2018 № 151, без зазначення  найменування, зареєстрованої торговельної марки, контактної поштової адреси імпортера (на іграшці, пакуванні);
  2. за показником інтенсивність запаху витяжок не відповідає вимогам п.3.6 ДСанПіН 5.5.6.012-98 «Державні санітарні правила і норми безпеки іграшок та ігор для здоров’я дітей»;
  3. за вмістом свинцю не відповідає вимогам п.7 додатку №1, додатку №2 Технічного регламенту обмеження використання деяких небезпечних речовин в електричному та електронному обладнанні, затвердженим Постановою КМУ від 10.03.2017 №139 (масова частка свинцю в іграшці 87700 мг/кг при нормі не більше 1000 мг/кг).

Відповідно до вимог законодавства про державний ринковий нагляд суб’єкту господарювання надано рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, а саме: обмеження надання продукції на ринку шляхом заборони надання продукції на ринку.

Інформація про іграшку, яка не відповідає встановленим вимогам внесена Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області до системи оперативного сповіщення – національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Держпродспоживслужби України.