Про випадок сказу собаки в м. Рівне

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 01.04.2019 року було зареєстровано випадок сказу собаки на території м. Рівне.

01.04.2019 року о 12.30 год. в Рівненську міську державну лікарню ветеринарної медицини жителька м. Рівне доставила труп домашнього собаки, який наніс покуси її матері та загинув.

Спеціалісти держветмедицини м. Рівного направили труп собаки в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження, де експертизою № 743 від 01.04.2019 року встановлено захворювання собаки на сказ. Труп хворого на сказ собаки спалено в крематорії лабораторії.

У зв’язку з виявленням захворювання на сказ, проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненському міськвиконкомі, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу. Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини міста вивчаються можливі контакти хворої собаки з іншими людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.