В Сарнах відбувся семінар
09.10.2018 року в приміщенні Сарненської міської ради відбувся семінар на тему: «Застосування законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів операторами ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана із забезпеченням громадського харчування населення».
В семінарі прийняли участь оператори ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана із забезпеченням громадського харчування населення в м. Сарни та Сарненському районі.
В ході семінару спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області було обговорено наступні питання:
- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів. Знайомство з системою НАССР;
- загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами (первинне виробництво, вимоги до потужностей, приміщень, транспортних засобів, відходів, води, харчових продуктів);
- відповідальність операторів ринку за порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
- вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.