В Сарнах відбувся семінар

 

09.10.2018 року в приміщенні Сарненської міської ради відбувся семінар на тему: «Застосування законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів операторами ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана із забезпеченням громадського харчування населення».

В семінарі прийняли участь оператори ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана із забезпеченням громадського харчування населення в м. Сарни та Сарненському районі.

В ході семінару спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області було обговорено наступні питання:

  • про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів. Знайомство з системою НАССР;
  • загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами (первинне виробництво, вимоги до потужностей, приміщень, транспортних засобів, відходів, води, харчових продуктів);
  • відповідальність операторів ринку за порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
  • вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.