Про випадок сказу в Здолбунівському районі

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 26.11.2018 року було зареєстровано випадок сказу кота на території Здолбунівського району.

26.11.2018 року о 10.00 год. в Здолбунівську районну державну лікарню ветеринарної медицини житель с. Копиткове доставив труп безпритульного кота. При виїзді на місце події, спеціалістами районної державної лікарні ветеринарної медицини встановлено, що кіт 24.11.2018 року наніс покус жителю с. Копиткове, а 25.11.2018 року його сусідці, яка намагалася зловити тварину. По проханню жителів села, з метою недопущення нанесення покусів іншим людям та тваринам, місцевий мисливець застрілив даного кота. Спеціалісти державної ветеринарної медицини Здолбунівського району відібрали патматеріал і направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження, де встановлено захворювання кота на сказ. Труп тварини спалено.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини району вивчаються можливі контакти хворого кота з іншими людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.

Випадок сказу безпритульного кота зареєстровано на території неблагополучного пункту,  оголошеного 22.10.2018 по випадку сказу кота в с. Миротин Здолбунівського району. Продовжуються накладені карантинні обмеження та виконання комплексного плану заходів по локалізації і ліквідації захворювання на сказ серед тварин.