Збільшилось число хворих на кишкову інфекцію після весілля в Радивилівському районі

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що станом на 16.08.2018 року число захворілих на кишкову інфекцію серед гостей весілля, що відбулося в с. Дружба Радивилівського району в неділю, 12 серпня, зросло до 14 осіб. Серед захворілих – 4 дітей віком до 18 років.

На весіллі були присутні 160 гостей. Страви на весілля готувалися в домашніх умовах батьками молодят. Приміщення для проведення весільного застілля було орендовано в місцевому кафетерії.

Частина гостей відмовляються від контакту з працівниками служби, які проводять епідрозслідування, заперечують у себе будь-які симптоми захворювання, займаються вдома самолікуванням, а до лікарів звертаються із запізненням. Цим пояснюється пізня госпіталізація хворих на 4 день після весілля.

В осередку триває епідрозслідування даного випадку та проводяться необхідні протиепідемічні заходи.

 

Держпродспоживслужба ще раз застерігає, про небезпеку кишкових інфекцій, які дуже швидко розвиваються особливо в аномальну літню спеку, тим більше, коли готується багато страв для великої кількості гостей. Не рекомендується готувати салати із майонезом, холодець, заливну та фаршировану рибу, м’ясо та рибу в яєчному клярі, солодощі із сметанним та масляним кремом та інші епідемічно небезпечні страви. Для проведення святкових застіль необхідно передбачити проточне водопостачання, достатню кількість кухонного та столового посуду, а найважливіше – достатню кількість холодильного обладнання та безпечні якісну сировину (свіже м’ясо, рибу, яйця).