Результати здійснення ринкового нагляду за IV квартал 2016 року

 

На 4 квартал 2016 року  управлінням захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненські області було заплановано проведення 16 перевірок характеристик продукції перевірок щодо дотримання вимог законодавства про державний ринковий нагляд у розповсюджувачів, з них проведено 11 виїзних перевірок. Проведеними перевірками встановлені порушення законодавства про державний ринковий нагляд у 10 суб’єктів господарювання.

Крім того, проведено за оперативним сповіщенням та за зверненням споживача 3 позапланові перевірки характеристик продукції у її розповсюджувачів.

В ході проведених перевірок протягом 4 кварталу  було перевірено товарів на суму 197,832 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають встановленим вимогам технічних регламентів та інших нормативних документів на суму 52,618тис. грн.

За порушення вимог статті 44 Закону України «Про державний нагляд і контроль нехарчової продукції» складено 8 протоколів та винесено 8 постанов про накладання штрафних санкцій. Сума штрафів становить 23,800 тис. грн.

Спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області проведено 3 перевірки характеристик продукції, що відбулися з відбором зразків для експертизи (випробування) за рахунок коштів, передбачених програмою КПКВК 2809040 «Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів». Експертиза (випробування) зразків продукції проводиться в лабораторії ДП «Укрметртестстандарт» згідно з укладеним договором.

В ході проведення перевірок характеристик продукції спеціалістами управління здійснено відбір 4 зразків загальною вартістю 1,039 тис. грн., вартість випробувань в ДП «Укрметртестстандарт»  становить  8005,81 тис. грн..