Будьте уважні!!!

 

Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області доводить до відома мешканців Рівненської області, що у ситуації яка склалася з поширенням коронавірусу COVID-19, у друкованих засобах масової інформації, на телебаченні та радіо, на транспорті, засобами зовнішньої та внутрішньої реклами а також в мережі Інтернет може розповсюджуватись інформація про лікарські засоби які мають лікувальні дії на коронавіруси.

За інформацією Асоціації представників міжнародних виробників АІРМ Ukreine  на цей час не існує жодного спеціального лікування коронавірусу COVID-19, а пацієнтам в ізоляції надається симптоматичне  лікування, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я. Станом на сьогодні відсутні офіційні публікації визнаних медичних досліджень, що можуть підтвердити лікувальний або профілактичний ефект будь-якого препарату щодо коронавірусу COVID-19.

Та незважаючи на це у час, що характеризується підвищеною уразливістю людей до маніпуляції та омани розповсюджується реклама лікарських засобів з інформацією щодо лікувальної дії на коронавіруси. Така реклама може мати ознаки недобросовісної. А недобросовісна реклама забороняється.

Про факти розповсюдження такої реклами просимо інформувати управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за адресою вул. Поповича, 65А, м. Рівне та на електронну пошту Еmail: vetmed@rivneprod.gov.uа