Оперативна інформація про роботу відділу реєстрації сільськогосподарської техніки за І квартал 2019 року

 

Відділ реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області обслуговує 16 районів, місто Рівне, міста обласного значення Дубно, Вараш (Кузнецовськ), Острог.

Протягом 1 кварталу 2019 року працівниками відділу проводилася робота із:

  • реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку машин;
  • атестації (переатестації) трактористів-машиністів з подальшою видачею посвідчень на право керування машинами.
  • розгляд звернень суб’єктів господарювання, які виявили бажання здійснювати оптову та роздрібну торгівлю тракторами, самохідними шасі, самохідними сільськогосподарськими, дорожньо-будівельними і меліоративними машинами, сільськогосподарською технікою, іншими механізмами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери.

Станом на 01.04.2019 року у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області на обліку перебуває 1855 юридичних, а також 27162 фізичних осіб – власників техніки.

За суб’єктами господарювання різних форм власності на обліку перебуває 45963 одиниць техніки, в т.ч.: 29804 тракторів, 3198 самохідних сільськогосподарських машин, в т.ч. 3014 зернозбиральних комбайнів, 2378 самохідних дорожньо-будівельних машин, 10583 причіпних, навісних і інших машин та обладнання.

З початку 2019 року юридичними і фізичними особами у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області зареєстровано 840 одиниць техніки, з яких: 641 фізичними та 199 юридичними особами області, знято з обліку 344  машин.

Протягом 2019 року працівниками відділу також проводилася атестація в навчальних закладах, які здійснюють підготовку трактористів машиністів на території Рівненської області, а саме: Рівненському обласному навчальному центрі кадрів АПК, Рівненському центрі професійно технічної освіти Державної служби зайнятості, Острозькому ВПУ, Клеванському професійному ліцеї, Березнівському МНВК та ПП «Сигнал». Загалом, працівниками відділу було атестовано (переатестовано) 265 особи та видано 231 посвідчень тракториста-машиніста.