Щодо проведення планової перевірки характеристик продукції спеціалістами відділу ринкового нагляду ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області

 

У  IV кварталі 2017 року спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області здійснили виїзну планову перевірку у суб’єкта господарювання, який провадить свою діяльність в м. Рівне і займається розповсюдженням електричного обладнання. Перевірка здійснювалася на відповідність вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 року № 1067 та Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 року № 1077.

Проведеною перевіркою встановлено порушення вимог пунктів 12, 20, 28, 41, 42 Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання та пунктів 17, 25, 32, 44, 45 Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання.

За результатами перевірки до суб’єкта господарювання вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи, які він повністю виконав.

Відповідно до статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» застосовано штрафну санкцію в розмірі 2,55 тис. гривень, яку суб’єкт господарювання  сплатив в повному обсязі до Державного бюджету України.