Позапланова перевірка характеристик продукції за видом продукції – електричне та електронне обладнання, яка проведена спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області

 

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області відповідно до Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та на підставі одержаного за допомогою системи оперативного взаємного сповіщення повідомлення про продукцію, що не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик, здійснена позапланова перевірка характеристик продукції у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням  електричного та електронного обладнання в м. Рівне.

В ході проведеної перевірки у суб’єкта господарювання встановлені порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 року № 1067 та Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 року № 1077.

До суб’єкта господарювання за виявлене порушення при розповсюдженні продукції, яка не відповідала встановленим вимогам, застосована штрафна санкції на загальну суму 2,55 тис. грн. Штраф сплачений суб’єктом  господарювання до Держбюджету України у повному обсязі.