Виконання плану роботи управлінням захисту споживачів за листопад 2016

 

За листопад місяць 2016 року спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області на виконання плану роботи було проведено 9 виїзних перевірок щодо дотримання вимог законодавства про державний ринковий нагляд у розповсюджувачів, а також проведена 1 перевірка стану виконання суб’єктом господарювання рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Проведеними плановими перевірками встановлені порушення законодавства про ринковий нагляд у 8 суб’єктів господарювання. В ході проведених перевірок було перевірено товарів на суму 174,934 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають встановленим вимогам технічних регламентів та інших нормативних документів на суму 42,693 тис. грн.

 За порушення вимог статті 44 Закону України «Про державний нагляд і контроль нехарчової продукції» складено 7 протоколів та винесено 7 постанов, сума штрафів становила 22,525 тис. грн.

При проведенні планової виїзної перевірки одного з гіпермаркетів  м. Рівне були встановлені факти введення в обіг продукції, яка не відповідає вимогам технічного регламенту безпечності іграшок.

В даному гіпермаркеті перевірено товарів на суму 14,7 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають вимогам технічних регламентів на суму 5,3 тис. грн.

За порушення вимог статті 44 Закону України «Про державний нагляд і контроль нехарчової продукції» до суб’єкта господарювання була застосована штрафна cанкція у сумі 8,5 тис.грн. та надане рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо усунення формальної невідповідності. Штрафні санкції суб’єкт господарювання сплатив до Держбюджету України.