Cемінар на тему «Організація та проведення фітосанітарних процедур для своєчасного виявлення карантинних організмів»

 

22 вересня 2016 року відбувся теоретично-практичний семінар на тему «Організація та проведення фітосанітарних процедур для своєчасного виявлення карантинних організмів» на базі ТОВ «Торф Ленд Україна» с. Людинь Дубровицького району Рівненської області за участі в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області В. Лазарчука, начальника управління фітосанітарної безпеки В.Патрашки, начальника відділу агропромислового розвитку Дубровицької райдежадміністрації Г.Томіловича, державних фітосанітарних інспекторів управління фітосанітарної безпеки, фахівців ДУ «Рівненська фітосанітарна лабораторія», представників ТОВ «Торф Ленд Україна».

Основною метою теоретично-практичного семінару було ознайомлення з сучасними технологіями та обладнанням для видобування фрезерного торфу, виготовлення продуктів з нього, що застосовуються на даний час в Україні та провідних країнах світу, удосконалення методики та проведення фітосанітарних процедур при огляді торфу та виготовлених продуктів з нього та пропаганда Закону України «Про карантин рослин».

На семінарі було представлено комп’ютерну презентацію сучасного обладнання та технології по видобутку фрезерного торфу, виготовлення субстратів, здійснено аналіз проведення фітосанітарних процедур щодо торфу та виготовлених продуктів з нього протягом 2015-2016 років в Рівненській області та практичне ознайомлення з технологією виготовлення торф’яних субстратів на базі ТОВ «Торф Ленд Україна».