Дезінфекція-дієвий засіб запобігання поширення коронавірусу

 

Дезінфекція виконує одну із найважливіших функцій в профілактиці інфекційних захворювань. Від якості дезінфекційних заходів залежить здоров’я і життя багатьох людей.

Одним із головних чинників передачі збудників інфекційних захворювань вважаються об’єкти навколишнього середовища, на яких можливе їх тривале виживання й накопичення. Для того, щоб розірвати механізм передачі інфекцій, всі потенційно заражені об’єкти навколишнього середовища повинні підлягати якісному очищенню та дезінфекції.

Дезінфекцію необхідно проводити скрізь, де здійснює свою діяльність людина. Підтримка належного санітарно-епідеміологічного режиму реалізується, в тому числі, за допомогою застосування різних хімічних препаратів – дезінфектантів.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області з метою запобігання поширення вірусу COVID-19 здійснюють дезінфекцію адміністративних приміщень, приміщень органів виконавчої влади, закладів громадського призначення, транспорту. Станом на 19.03.2020 року проведено дезінфекцію 120 об’єктів.

На території області працюють мобільні групи за участю працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та Нацполіції, котрі перевіряють стан дотримання карантинних обмежень у закладах торгівлі, громадського харчування, на підприємствах та інших установах.

В ході здійснення контролю суб’єктам господарювання та населенню було надано роз’яснення щодо неухильного виконання ними карантинних заходів з метою недопущення поширення на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, а у разі порушення – про їх відповідальність .