Роз’яснення  щодо профілактики коронавірусної інфекції

 

У зв’язку з великою загрозою поширення коронавірусної інфекції в світі, Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області нагадує, що основні методи профілактики коронавірусної інфекції аналогічні як і при інших респіраторних вірусних інфекціях.

Насамперед, необхідно пам’ятати, що ця інфекція має здатність до поширення у місцях масового скупчення людей, при тривалому перебуванні людей у закритих приміщеннях. До зникнення загрози необхідно уникати такі місця: обмежити відвідування масових заходів, торгівельних центрах,  місць розваг та відпочинку. Якщо є можливість, то краще вийти з дому раніше та пройти одну-дві зупинки пішки, ніж їхати у переповненому автобусі.

Держпродспоживслужба звернулася із рекомендаціями до управління освіти і науки, органів місцевого самоврядування та ОТГ щодо попередження коронавірусної інфекції в організованих дитячих колективах. Першочергові заходи – це забезпечення оптимального температурного режиму  та систематичного провітрювання в навчальних приміщеннях, дотримання правил особистої гігієни, зокрема, часте миття рук з милом та обробка антисептиками. Настійливо рекомендуємо батькам не направляти дітей з ознаками респіраторної інфекції в організовані дитячі колективи.

Звертаємо увагу перевізників, які працюють у громадському транспорті, на те, що після закінчення рейсу в салоні автобуса необхідно проводити наскрізне провітрювання та вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів.

Аналогічні заходи необхідно проводити в місцях торгівлі та громадського харчування.

Пам’ятайте, що такі елементарні заходи, як систематичне провітрювання, вологе прибирання та часте миття рук з милом, досить ефективні щодо попередження різних респіраторних вірусних інфекцій, в тому числі коронавірусної інфекції.

Нагадуємо, що не потрібно впадати в паніку, а зберігати спокій та позитивний настрій.

Бажаємо зберегти власне здоров’я то здоров’я своїх рідних!