Відбулось засідання колегії «Про підсумки роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за 2019 рік та завдання на 2020 рік»

 

31 січня в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області відбулось засідання колегії «Про підсумки роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за 2019 рік та завдання на 2020 рік ».

Засідання відбулося під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимира Лазарчука, керівників структурних підрозділів Головного управління та установ, що належать до сфери управління Держпродспоживслужби.

В ході проведення колегії було підбито підсумки роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за основними напрямками діяльності та обговорено шляхи вирішення проблемних питань, пов’язаних з реалізацією пріоритетних завдань у сфері відповідальності Держпродспоживслужби.

Зокрема відмічено, що спеціалістами проведена відповідна робота по профілактиці, діагностиці та ліквідації інфекційних захворювань тварин та птиці, утриманню стабільної епізоотичної ситуації, виконанню державного плану моніторингових лабораторних досліджень, здійсненню сервісного обслуговування худоби населення.

Проведення профілактичних протиепізоотичних заходів та здійснення контролю за їх проведенням дало змогу забезпечити благополуччя тваринництва господарств і населених пунктів області по бруцельозу, туберкульозу, сибірці, африканській чумі свиней (далі – АЧС) та інших інфекційних хворобах тварин і птиці.

У 2019 році в області не зареєстровано таких захворювань як сибірка, ящур, бруцельоз, хвороба Ньюкасла, АЧС та інших особливо небезпечних захворювань, за виключенням сказу. Планові дослідження на лейкоз, бруцельоз, лептоспіроз виконано на 100%.

Робота управління фітосанітарної безпеки спрямовувалась на своєчасне і якісне проведення огляду імпортних та вітчизняних вантажів, наданню адміністративних та фітосанітарних послуг, проведенню обстеження сільськогосподарських посівів та лісових насаджень на виявлення регульованих шкідливих організмів.

У сфері державного нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства велика увага приділялась пепередженню виникнення спалахів харчових отруєнь та забезпеченню якісного харчування в закладах освіти.

Роботу Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за 2019 рік визнано задовільною та премійованно цінними подарунками кращі колективи державних установ та відділи районних управлінь.