Семінари – навчання щодо впровадження системи HACCP та безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти

 

Протягом грудня 2019 року в Дубровицькому, Рокитнівському та Зарічненському районах були проведені семінари – навчання щодо впровадження системи HACCP та безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

В семінарі – навчанні взяли участь спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, начальники районних управлінь Головного управління, представники відділу освіти районних державних адміністрацій, директори навчальних закладів.

На семінарі – навчанні були розглянуті наступні питання:

  • вимоги щодо розробки та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
  • дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу (вимови до супровідних документів на продукти харчування та продовольчу сировину).
  • відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про харчові продукти.
  • основні вимоги та процедура оформлення паспортів харчоблоку навчального закладу.

По закінченню семінару – навчання відбулося обговорення питань висвітлених на семінарі – навчанні.