В Демидівському районі відбувся семінар з питань безпечності харчування у закладах освіти

 

27 листопада 2019 року в комунальному закладі «Будинок культури» Демидівської селищної ради відбувся семінар з питань безпечності харчування у закладах освіти Демидівської ОТГ.

В семінарі взяли участь представники селищної ради, начальник управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Демидівської ОТГ, директори навчальних закладів освіти.

На початку семінару начальник Демидівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Лариса Петрук ознайомила учасників із програмою семінару та розповіла про зміни в законодавстві, щодо безпеки харчових продуктів.

Про епідеміологічні аспекти профілактики спалахів  кишкових інфекцій  в дитячих колективах розповіла помічник лікаря-епідеміолога відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Демидівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Людмила Свідерко.

Присутнім було продемонстровано навчальний відеофільм на тему: «Гігієна персоналу на харчоблоці».

Начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Демидівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Руслан Савіцький інформував про вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

По закінченню семінару відбулося обговорення питань висвітлених на семінарі. Цікавили учасників питання, щодо складання меню, небезпеки, яку становлять кишкові захворювання, практики впровадження НАССР.