Відбувся семінар з питань безпечності харчування у закладах освіти області

 

06 листопада 2019 року в Рівненській обласній державній адміністрації відбувся семінар з питань безпечності харчування у закладах освіти області.

В семінарі взяли участь керівники районних відділів освіти, начальники районних та Рівненського міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Відкрив семінар заступник голови Рівненської облдержадміністрації Тимошенко Ігор Олександрович.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Лазарчук Володимир Степанович ознайомив учасників з порядком денним та цілями семінару.

У ході семінару Голова Ради підприємців ГО підприємців, які здійснюють харчування у закладах загальної середньої освіти міста Рівного Михальчук Ольга Петрівна, розповіла про етапи розробки та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) у закладах освіти м. Рівного.

Про епідеміологічні аспекти профілактики спалахів кишкових інфекцій в організованих дитячих колективах доповіла Мамчур Тетяна Пилипівна – головний спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Заступник начальника управління – начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Голубовський Анатолій Петрович розповів про дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів на всіх стадіях їх виробництва та обігу.

Луцків Тетяна Мирославівна – начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області ознайомила учасників з вимогами щодо розробки та впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та відповідальність операторів ринку за порушення законодавства про харчові продукти.

Начальник управління освіти виконавчого комітету Варашської міської ради Корінь Олена Миколаївна, розповіла про новий підхід до організації харчування у закладах освіти міста Вараш (безлактозне та безглютенове харчування).

Про впровадження мультипрофільного харчування у Володимирецькому районному колегіумі розповів директор Володимирецького районного колегіуму Остапенко Анатолій Федорович.

По закінченню семінару відбулося обговорення питань висвітлених на семінарі.