Про проведення семінару

 

В приміщенні Дубенської районної державної адміністрації 10 жовтня 2019 року відбувся семінар на тему: «Застосування законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів операторами ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана із забезпеченням громадського харчування населення».

В семінарі прийняли участь спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, оператори ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана із забезпеченням громадського харчування населення в м. Дубно та Дубенському районі.

В ході семінару спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області було обговорено наступні питання:

  • Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів. Знайомство з системою НАССР;
  • Ознайомлення учасників семінару-навчання з процедурами програми-передумови системи НАССР
  • Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами (вимоги до потужностей, приміщень, транспортних засобів, відходів, води, харчових продуктів);
  • Відповідальність операторів ринку за порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин»;
  • Вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

По закінченню семінару між спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та операторами ринку відбулося обговорення питань висвітлених на семінарі.