ПІДСУМКОВА НАРАДА

 

09.10.2019 проведено розширену нараду спеціалістів управління фітосанітарної безпеки та керівництва Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області щодо підсумків роботи управління за 9 місяців 2019 року. Обговорено найактуальніші питання роботи як всього управління, так і кожного відділу зокрема.

У зв’язку із виявленням фактів порушення фітосанітарних вимог інших країн (Індія, Туреччина, Польща) та надходженням нотифікацій акцентувалась увага на дотриманні вимог під час проведення фітосанітарних процедур при експорті, та вжитті заходів щодо недопущення таких випадків в подальшому.

Особливу увагу також було приділено карантинним організмам, що набувають все більшого поширення в Рівненській області – амброзії полинолистій, американському білому метелику, зокрема розробці місцевих та районних програм по боротьбі, локалізації та ліквідації шкідливих організмів та контролю за виконанням розроблених програм.

Спеціалісти також обговорювали низку робочих питань, акцентуючи на співпраці із ДУ «Рівненська обласна фітолабораторія» при виконанні спільних завдань.

Проаналізувавши та підсумувавши, роботу управління визнано задовільною, визначено пріоритети діяльності управління на ІV квартал 2019 року.