Відбувся семінар на тему: «Нові підходи пов’язані зі змінами у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю…»
За участю начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимира Лазарчука на базі Рівненської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 07 жовтня 2019 року відбувся семінар-навчання на тему: «Нові підходи пов’язані зі змінами у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю. Впровадження контролю щодо безпеки та якості харчових продуктів на ринках. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів тваринного та рослинного походження в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках».
Участь в даному заході прийняли державні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, завідуючі державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області, директори та спеціалісти Рівненської регіональної, Сарненської, Млинівської міжрайонних державних лабораторій державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
В ході семінару-навчання було обговорено наступні питання:
- Результати перевірки ДЛВСЕ на ринках;
- Епізоотична ситуація, що склалася у Рівненській області, країні та світі в цілому;
- Здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю на підконтрольних об’єктах;
- Відповідальність операторів ринку за порушення законодавства в сфері харчових продуктів;
- Вимоги закону України «Про інформування для споживачів щодо харчових продуктів»;
- Ветеринарно-санітарна оцінка експертизи та оцінка продуктів забою тварин при інфекційних хворобах;
- Порядок державного ветеринарно-санітарного контролю і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів на ринках;
- Паразитологічне дослідження, ветеринарно-санітарна оцінка м’яса та риби;
Після теоретичної частини семінару-навчання на одному із забійних підприємств області було проведено практичні заняття із ветеринарно-санітарної експертизи та оцінки продуктів забою, дослідження м’яса на трихінельоз методом перетравлення в штучному шлунковому соці. По закінченню навчання було проведено фінальне тестування з учасниками семінару.