Відбувся семінар на тему: «Нові підходи пов’язані зі змінами у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю…»

 

За участю начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимира Лазарчука на базі Рівненської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 07 жовтня 2019 року відбувся семінар-навчання на тему: «Нові підходи пов’язані зі змінами у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю. Впровадження контролю щодо безпеки та якості харчових продуктів на ринках. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів тваринного та рослинного походження в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках».

Участь в даному заході прийняли державні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, завідуючі державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області, директори та спеціалісти Рівненської регіональної, Сарненської, Млинівської міжрайонних державних лабораторій державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

В ході семінару-навчання було обговорено наступні питання:

  • Результати перевірки ДЛВСЕ на ринках;
  • Епізоотична ситуація, що склалася у Рівненській області, країні та світі в цілому;
  • Здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю на підконтрольних об’єктах;
  • Відповідальність операторів ринку за порушення законодавства в сфері харчових продуктів;
  • Вимоги закону України «Про інформування для споживачів щодо харчових продуктів»;
  • Ветеринарно-санітарна оцінка експертизи та оцінка продуктів забою тварин при інфекційних хворобах;
  • Порядок державного ветеринарно-санітарного контролю і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів на ринках;
  • Паразитологічне дослідження, ветеринарно-санітарна оцінка м’яса та риби;

Після теоретичної частини семінару-навчання на одному із забійних підприємств області було проведено практичні заняття із ветеринарно-санітарної експертизи та оцінки продуктів забою, дослідження м’яса на трихінельоз методом перетравлення в штучному шлунковому соці. По закінченню навчання було проведено фінальне тестування з учасниками семінару.