ОБМІН ДОСВІДОМ

 

З 17.09.2019 по 19.09.2019 року проведено обмін досвідом між спеціалістами відділів прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків за участю представників управлінь фітосанітарної безпеки головних управлінь Держпродспоживслужби Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської областей.

Під час проведення заходу учасників ознайомлено з документацією та роботою відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

На базі ПСП «Хлібороб» Здолбунівського району  проведено осінні ґрунтові обстеження сільськогосподарських культур з метою  визначення зимуючого запасу ґрунтових шкідників, видового та вікового складу, фізіологічного стану; на базі ІСГ Західного Полісся НААН – практичне заняття з  визначення фітосанітарного стану посівів сільсьогосподарських культур (озимі зернові, озимий ріпак).

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю з питань розробки прогнозів поширення і розвитку шкідливих організмів, основ планування й удосконалення методик обстежень.