Результати проведених випробувань іграшок дитячих

 

 

Відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області відповідно до секторального плану на 2019 рік була проведена планова перевірка характеристик продукції у суб’єкта господарювання, що здійснює реалізацію іграшок дитячих у магазині м. Здолбунів, під час якої були відібрані зразки іграшок для проведення лабораторних досліджень.

В ході перевірки встановлене розповсюдження продукції – іграшки для дітей віком до 36 місяців, призначеної для нанизування над колискою та дитячим ліжечком – «Брязкальце до візка», арт 2/614 ТМ «Canpol babies» PRAM TOY, яка за результатами проведених випробувань не відповідала встановленим вимогам безпечності.

Експертиза (випробування) нехарчової продукції проводилася Державним підприємством «Укрметртестстандарт» (м. Київ, вул.Метрологічна, 4).

За результатами проведення експертизи іграшки «Брязкальце до візка» арт 2/614 ТМ «Canpol babies» PRAM TOY, номер партії/ дата виготовлення 14.06.06, виробник Canpol Sp.z.o.o.SKA (Канпол TOB SKA) Польща 02-884 Варшава, вул. Пулавська 430, (країна походження – Китай), дистриб’ютор/імпортер та постачальник ТОВ «Тигрес» (вул. Перемоги, буд. 25, с. Липини Луцький район, Волинська обл. Україна), що за результатами проведених випробувань за показником маркування не відповідає вимогам п. 7.11  EN 71-1:2014, ДСТУ EN 71-1: 2016 (EN 71-1:2014, IDT) “Безпечність іграшок. Частина1. Механічні та фізичні властивості”, та не відповідає вимогам п.10 частина Б Додатку 5 Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2018 №151- на маркуванні не нанесено попередження для іграшок, призначених для нанизування над колискою, дитячим ліжком або дитячою коляскою «Для запобігання можливому травмуванню внаслідок заплутування зніміть цю іграшку, коли дитина намагається підняти на руки, коліна або в положенні ковзання». Протокол випробувань іграшок від 04.07.2019 №6579/19-і виданий ДП «Укрметртестстандарт».

Відповідно до «Методики вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів», затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 26.11.2012 № 1407, за результатами випробувань була проведена оцінка ризиків та складений сценарний план. Оцінкою критеріїв ризику визначено, що продукція – іграшка «Брязкальце до візка»  становить середній рівень загрози.

Відповідно до вимог законодавства про ринковий нагляд та з урахуванням середнього рівня загрози для споживачів, суб’єкту господарювання – розповсюджувачу продукції було надано рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів – тимчасова заборона та обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність.

Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, надані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області, були виконані суб’єктом господарювання у повному обсязі.

Вартість відібраних зразків та витрати, пов’язані з проведенням експертизи були повністю відшкодовані суб’єктом господарювання до державного бюджету.

Крім того, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області було направлено повідомлення щодо розповсюдження продукції – іграшки «Брязкальце до візка» арт 2/614 ТМ «Canpol babies» PRAM TOY, що становить середній рівень загрози, до Національної інформаційної системи державного ринкового нагляду Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

 

 

Фото продукції додається.