Про стан підготовки навчальних закладів до нового 2019-2020 року

 

1 вересня цього року на Рівненщині відкрилося 1175 навчальних закладів, із них дошкільних закладів – 502, загальноосвітніх закладів (шкіл) – 634, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня – 39.

Спеціалісти Держпродспоживслужби брали активну участь в роботі комісій по перевірці готовності закладів до навчального року. Встановлено, що у 16 дошкільних закладах та 36 школах області проведено реконструкції та капітальні ремонти:

Проте за станом матеріально-технічної бази не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам приміщення в 1 дошкільному закладі та 4 школах. Потребують капітальних ремонтів та реконструкції 17 дитячих садочків та 44 школи.

До початку навчального року проведені необхідні ремонтні роботи та наладка системи опалення у 160 шкільних котельнях. У 100 навчальних закладах здійснено капітальний ремонт систем опалення; замінено 693 віконних блоків та 160 дверей на енергозберігаючі. У 44 загальноосвітніх навчальних закладах проведено  ремонт покрівель; у 18 – утеплелено стіни; у 7 навчальних закладах виконуються капітальні ремонти спортивних залів, у 10 – капітальні ремонти спортивних майданчиків із влаштування міні-футбольних полів зі штучним покриттям.

До кінця 2019 року буде облаштовано внутрішні вбиральні у 87 школах.

До 01.10.2019 заплановано завершити будівельні роботи  загальноосвітнього навчального закладу у с. Озерці Володимирецького району.

Слід відмітити, що у цьому році проведений капітальний ремонт будівлі Великомежиріцького НВК Корецького району. Перекрито дахи у ДНЗ с. Велюнь, ЗОШ с. В. Озера Дубровицького району, ДНЗ с. Озеро та Володимирецького НВК Володимирецького району, ЗОШ смт. Гоща.  Проведена заміна водопровідної мережі у ЗОШ с. Н.Корець, Бугринському НВК Гощанського району. Ведеться будівництво нової школи у с. Степангород Володимирецького району. Саме на ці об’єкти Держпродспоживслужба неодноразово звертала увагу при попередніх комісійних оглядах.

За результатами перевірок готовності навчальних закладів спеціалістами  Держпродспоживслужби направлені листи в органи влади про виявлені недоліки та пропозиції щодо їх усунення.