Тривають роботи по локалізації спалаху сальмонельозу серед відвідувачів кафе «Гурман» (смт Мізоч Здолбунівського району)

 

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що 15.07.2019 спеціалістами управління розпочато епідемічне розслідування спалаху кишкової інфекції серед відвідувачів кафе «Гурман» смт.Мізоч Здолбунівського району.

Проведено позапланову перевірку кафе, під час якої виявлені численні порушення санітарно-гігієнічного, дезінфекційного, температурного режимів, недоліки в технології приготування страв та інше. Відібрано проби для лабораторних досліджень та обстежено персонал закладу.

Від 15.07.2019 кафе тимчасово не працює.

По виявлених недоліках власнику вручено припис та складено протокол на штраф. Про матеріали розгляду справи про накладення штрафу та лабораторні результати буде повідомлено пізніше.

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що кафе «Гурман» не зареєстроване серед операторів потужностей ринку, перевірка цього закладу попередньо не проводилась.

Станом на 17.07.2019 зареєстровано 80 постраждалих, із них 15 дітей. За попередніми даними від перших хворих виділяється сальмонела.

Відомо, що 13-14 липня кафе «Гурман» відвідувало 116 осіб (проводилося святкування весілля та двоє іменин).

Держпродспоживслужба РЕКОМЕНДУЄ:

  • ретельно дотримуватися правил профілактики кишкових інфекцій, особливо у літній період (зокрема, правил особистої гігієни);
  • витримувати температурні режими приготування та зберігання харчових продуктів;
  • не готувати та не вживати «епідемічнонебезпечні» продукти: холодці, заливні страви, фаршировані страви, салати з майонезом та іншими соусами;
  • уважно вибирати для відвідування заклади громадського харчування, не купувати продукти на стихійних ринках.