Про проведену роботу відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів за І півріччя 2019 року

 

РЕКЛАМА

Впродовж І півріччя 2019 року спеціалістами відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області досліджено 284 рекламоносії, з них виявлено порушення у 95, що складає 33,5% від досліджених, заведено 95 справ за ознаками порушень законодавства про рекламу, 84 справи розглянуто, 3 справи припинено у зв’язку із непідтвердженням ознак порушень вимог законодавства про рекламу, 8 справ знаходиться в процесі дослідження в Головному управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

За виявлені порушення вимог законодавства про рекламу до 84 суб’єктів господарської діяльності застосовано штрафів на суму 74,2 тис. грн, з них 80 суб’єктів господарювання сплатили штраф у сумі 69,53 тис. грн у добровільному порядку до Державного бюджету України, або 93,7 % від накладених штрафів, матеріали 1 справи знаходяться у процесі стягнення штрафу у суді.

Спеціалістами відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області постійно проводиться моніторинг реклами, що розповсюджується на території Рівненської області і відповідна робота щодо виявлення порушень вимог законодавства про рекламу та здійснюється контроль за дотриманням вимого законодавства про рекламу.

Дотримання антитютюнового законодавства

На виконання наказу Держпродспоживслужби від 19.06.2017 № 441 щодо звітування про результати державного нагляду(контролю) управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що впродовж І півріччя 2019 року перевірено 17 суб’єктів господарської діяльності на предмет дотриманням законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення, порушення вимог законодавства виявлено у 16 суб’єктів господарської діяльності.

За виявлені порушення вимог законодавства 16 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, сума штрафів складає 3,06 тис. грн, та до одного суб’єкта господарської діяльності за порушення вимог антитютюнового законодавства застосовано адміністративно-господарську санкцію на суму 1,0 тис. грн.

Дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення знаходиться на постійному контролі в управлінні захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Дотримання вимог законодавства у сфері пробірного контролю

Управлінням захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області впродовж І півріччя 2019 року планові перевірки у суб’єктів господарської діяльності щодо дотримання вимог чинного законодавства про захист прав споживачів, правил торгівлі дорогоцінними металами (крім банківських металів) і дорогоцінним камінням, дорогоцінним камінням органогенного утворення та напівдорогоцінним камінням у сирому та обробленому вигляді і виробами з них, що належать суб’єктам господарювання на праві власності, не проводились у зв’язку з відновленням дії Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності».

Якість ювелірних виробів, що реалізуються на споживчому ринку області, знаходиться на постійному контролі в управлінні захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Інформацію підготовлено:

В. Андрусенко