Перевірка характеристик продукції у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням  телефонних апаратів

 

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області у травні 2019 року здійснено планову перевірку характеристик продукції у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням  телефонних апаратів, включаючи телефонні апарати для стільникових мереж зв’язку або інших бездротових мереж зв’язку, що містять передавачі або передавачі та приймачі.

В ході перевірки встановлений факт розповсюдження  продукції – мобільні телефони,  на яких відсутній знак відповідності технічним регламентам, що не відповідає вимогам п. 21 п. 34, п. 43, п. 59, п. 60 Технічного регламенту радіообладнання затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №355 від 24.05.2017.

За результатами перевірки характеристик продукції до суб’єкта господарювання вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи, а саме: обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності. Виконання рішень знаходиться на контролі у спеціаліста управління.

Крім того, за порушення законодавства про  державний ринковий нагляд до суб’єкта господарювання застосована штрафна санкція в сумі 2550 грн згідно п.1 ч.3 ст.44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції».