Результати роботи відділу ринкового та метрологічного нагляду за 1 квартал 2019 року

 

У 1 кварталі 2019 року спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області на виконання плану роботи проведено 8 виїзних перевірок характеристик продукції щодо дотримання вимог законодавства про державний ринковий нагляд у розповсюджувачів продукції. Проведеними плановими перевірками встановлені порушення законодавства про державний ринковий нагляд у 6 суб’єктів господарювання.

Крім того, проведено 3 перевірки стану виконання рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів та 2 позапланові перевірки характеристик продукції у розповсюджувачів.

При проведенні перевірок були виявлені порушення законодавства про державний ринковий нагляд, а саме:

  • розповсюдження продукції, на якій відсутній знак відповідності технічним регламентам;
  • розповсюдження продукції без зазначення інформації про найменування та місцезнаходження, номера телефону уповноваженого представника та виробника та інші.

Під час проведення перевірок характеристик продукції перевірено товарів на суму 230,198 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають встановленим вимогам технічних регламентів та інших нормативних документів на суму 20,712 тис. грн.

За порушення вимог статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» складено 7  протоколів та винесено 7 постанов, сума застосованих штрафів до суб’єктів господарювання становить 17,850 тис. грн.

За 1 квартал 2019 року винесено 7 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом тимчасової заборони продукції на ринку, 7 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність, 24 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів щодо обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності.