Про проведену роботу відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю за І квартал 2019 року

 

РЕКЛАМА

Впродовж І кварталу 2019 року спеціалістами відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області досліджено 203 рекламоносії, з них виявлено порушення у 62, що складає 30,5 % від досліджених, заведено 62 справи за ознаками порушень законодавства про рекламу, 43 справи розглянуто, 1 справу припинено у зв’язку із непідтвердженням ознак порушень вимог законодавства про рекламу, 18 справ знаходиться в процесі дослідження в Головному управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

За виявлені порушення вимог законодавства про рекламу до 43 субєктів господарської діяльності застосовано штрафів на суму 36,532 тис. грн, з них 42 суб’єкти господарювання сплатили штраф у сумі 33,082 тис. грн у добровільному порядку до Державного бюджету України, що складає 90,6 % від накладених штрафів.

Спеціалістами відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області постійно проводиться моніторинг реклами, що розповсюджується на території Рівненської області і відповідна робота щодо виявлення порушень вимог законодавства про рекламу та здійснюється контроль за дотриманням вимого законодавства про рекламу.

Дотримання антитютюнового законодавства

На виконання наказу Держпродспоживслужби від 19.06.2017 № 441 щодо звітування про результати державного нагляду(контролю) управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області повідомляє, що впродовж І кварталу 2019 року перевірено 9 суб’єктів господарської діяльності на 10 об’єктах на предмет дотриманням законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення, порушення вимог законодавства у сфері тютюнопаління виявлено у 1 суб’єкта господарської діяльності.

За виявлені порушення вимог законодавства 9 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, сума штрафів складає 1,615 тис. грн, та до одного суб’єкта господарської діяльності за порушення вимог антитютюнового законодавства застосовано адміністративно-господарську санкцію на суму 1,0 тис. грн.

Дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення знаходиться на постійному контролі в управлінні захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Дотримання вимог законодавства у сфері пробірного контролю

Управлінням захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області впродовж І кварталу 2019 року планові перевірки у суб’єктів господарської діяльності щодо дотримання вимог чинного законодавства про захист прав споживачів, правил торгівлі дорогоцінними металами (крім банківських металів) і дорогоцінним камінням, дорогоцінним камінням органогенного утворення та напівдорогоцінним камінням у сирому та обробленому вигляді і виробами з них, що належать суб’єктам господарювання на праві власності, не проводились у зв’язку з відновленням дії Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб – підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності».

Якість ювелірних виробів, що реалізуються на споживчому ринку області, знаходиться на постійному контролі в управлінні захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Інформацію підготовлено: В. Андрусенко