Проведено семінар по застосуванню законодавства у сфері безпечності харчових продуктів

 

11 грудня 2018 року у приміщенні Вараської міської ради за участю представників Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, керівників підприємств, приватних підприємців м. Вараш та Володимирецького району було проведено семінар на тему: «Застосування законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів операторами ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана із забезпеченням громадського харчування населення».

Доповідачами на семінарі були:

  • начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області – Козак І.П.,
  • заступник начальника управління – начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області – Голубовський А.П.
  • начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області – Луцків Т.М.

В ході семінару було обговорено наступні питання:

  • Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів. Знайомство з системою НАССР;
  • Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами (первинне виробництво, вимоги до потужностей, приміщень, транспортних засобів, відходів, води, харчових продуктів);
  • Відповідальність операторів ринку за порушення Закону України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”;
  • Вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.