Проведено семінар по застосуванню законодавства у сфері безпечності харчових продуктів
11 грудня 2018 року у приміщенні Вараської міської ради за участю представників Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, керівників підприємств, приватних підприємців м. Вараш та Володимирецького району було проведено семінар на тему: «Застосування законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів операторами ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана із забезпеченням громадського харчування населення».
Доповідачами на семінарі були:
- начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області – Козак І.П.,
- заступник начальника управління – начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області – Голубовський А.П.
- начальник відділу безпечності харчових продуктів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області – Луцків Т.М.
В ході семінару було обговорено наступні питання:
- Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів. Знайомство з системою НАССР;
- Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами (первинне виробництво, вимоги до потужностей, приміщень, транспортних засобів, відходів, води, харчових продуктів);
- Відповідальність операторів ринку за порушення Закону України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”;
- Вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.