Про випадок сказу в Корецькому районі

 

03.12.2018 року зареєстровано випадок сказу кота на території Корецького району.

02.12.2018 року о 08:00 год. в службу державної ветеринарної медицини Корецького району в телефонному режимі надійшло повідомлення від голови Іванівської сільської ради про загибель кота. При виїзді на місце події спеціалістам ветеринарної медицини стало відомо, що домашній кіт жительки с. Іванівка почав проявляти агресивну поведінку та наніс подряпини її чоловіку, який після цього убив кота. Спеціалісти держветмедицини Корецького району відібрали патматеріал від трупа кота та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження. Труп тварини спалено.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини району вивчаються можливі контактихворого кота з іншимилюдьми татваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а такожщеплення тварин проти сказу.

Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізо-отичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу. Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.