Поради  споживачам, які мають намір користуватися послугами інтернет-магазину

 

Останнім часом збільшилась кількість звернень громадян щодо придбання товару через мережу інтернет.

У багатьох таких випадках споживач  не може реалізувати свої права, передбачені Законом України «Про захист прав споживачів». Найголовніше – це неможливість встановити найменування продавця та його місцезнаходження (інша інформація, окрім адреси електронної пошти та номеру мобільного телефону, на сайті інтернет-магазину не вказується, що фактично робить споживача безправним при придбанні неякісного товару).

Статтею 13 Закону України «Про захист прав споживачів» («Право споживача у разі укладення договору на відстані») визначається обсяг інформації, який обов’язково має бути доведений споживачу до моменту замовлення товару.

До початку придбання продукції в інтернет-магазині необхідно звернути увагу на наявність на сайті такої інформації:

  • найменування продавця, його місцезнаходження, порядок прийняття претензій;
  • основні характеристики продукції;
  • ціну, включаючи плату за доставку та умови оплати;
  • гарантійні зобов’язання;
  • інші умови поставки;
  • порядок розірвання договору.

Відповідно до вимог чинного законодавства під найменуванням юридичної особи розуміється його організаційно-правова форма та назва (ТОВ «ООО», ПП «ББББ», ПрАТ «ВВВВ», тощо). Для фізичної особи-підприємця – це прізвище, ім’я та по-батькові.

Найменуванням продавця ніяк не може бути назва інтернет-магазину (сайту/домену). Як правило, продавці не є власниками інтернет-магазинів, і навіть більше: через один інтернет-магазин можуть реалізовувати товари декілька  продавців.

Щодо місцезнаходження продавця слід зазначити, що адреси, які вказуються у накладних, згідно з якими споживач отримує замовлений товар – це зазвичай адреси, за якими розташовуються поштові відділення, які надають послуги з доставки товару.

Споживач повинен пам’ятати, що купуючи товар через інтернет-магазин він отримує певні ризики, оскільки не має можливості безпосередньо ознайомиться з товаром. Сьогодні всі поштові служби пропонують послуги оплати після перевірки товару, тому намагайтеся узгодити з продавцем саме такий спосіб.