Кущові семінари-навчання

 

Протягом 26-30 жовтня 2018 року спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, директором Рівненської філії ДП «Агенство з ідентифікації та реєстрації тварин» та спеціалістами Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби з державними інспекторами районних, міськрайонного та міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, начальниками районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини та офіційними ветеринарними лікарями були проведені кущові семінари-навчання на тему: «Здійснення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

В ході семінарів спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області присутніх було ознайомлено з наступними питаннями:

  • здійснення державного контролю (нагляду) державними інспекторами області;
  • дотримання операторами ринку вимог Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною»;
  • аналіз здійснення відеофіксації заходів державного контролю та нагляду у 2018 році;
  • щодо надання доступу та порядок внесення інформації до ЄДРТ офіційним ветеринарним лікарям;
  • загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами (первинне виробництво, вимоги до потужностей, приміщень, транспортних засобів, відходів, води, харчових продуктів);
  • оформлення наказів, направлень на перевірку та рішень про відбір зразків;
  • провадження у справах про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», законодавства про харчові продукти та корми;
  • складання приписів та протоколів за результати здійснення заходів державного контролю;
  • вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках;
  • ведення Єдиних справ;
  • дотримання інструкцій по профілактиці та боротьбі з інфекційними захворюваннями тварин і птиці (сибірка, АЧС, сказ, лейкоз, лептоспіроз, грип та інші);
  • відбір проб для лабораторних досліджень на інфекційні захворювання тварин та дотримання вимог при транспортуванні;
  • направлення пат матеріалу для лабораторних досліджень на сальмонельоз птиці.

По закінченню навчання відбулося тестування учасників на предмет засвоєння матеріалу програми з офіційними лікарями.