Щодо показників  роботи  у сфері реклами за 9 місяців 2018 року

 

Впродовж 9 місяців 2018 року спеціалістами відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області досліджено 400 рекламоносіїв, з них:

  • виявлено порушення  у 133, що складає 33,25 %  від досліджених,
  • заведено 133 справи за ознаками порушень законодавства про рекламу,
  • розглянуто 111 справ,
  • 15 справ  припинено у зв’язку із непідтвердженням ознак порушень вимог законодавства про рекламу,
  • по 1 справі винесено рішення Держпродспоживслужбою,
  • 6  справ  знаходиться у стадії дослідження.

За виявлені порушення вимог законодавства про рекламу до 111 суб’єктів господарської  діяльності застосовано  штрафів на суму  95,718 тис. грн, із них 106 суб’єктів  господарювання сплатили штраф  у добровільному порядку у сумі 87,199 тис. грн, або  91,1 %.

Впродовж  9 місяців 2018 року розміщено 7 публікацій на сайті Головного  управління Держпродспоживслужби в Рівненській області щодо роботи управління у сфері реклами та здійснено 7 виступів у засобах масової інформації щодо контролю дотримання вимог законодавства про рекламу.

Спеціалістами відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового  законодавства  та  пробірного  контролю  управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби  в  Рівненській  області  постійно проводиться   моніторинг  реклами, що розповсюджується на території Рівненської області  і  відповідна робота  щодо виявлення  порушень  вимог  законодавства  про рекламу та здійснюється  контроль за дотриманням вимого законодавства про рекламу.