Співпраця з громадськими організаціями

 

Контроль за дотриманням законодавства про рекламу потребує координації спільних дій та фахової допомоги зі сторони громадських організацій.

Права об’єднань громадян законодавчо закріплені в статті 29 Закону України ,,Про рекламу”, де  зазначено, що:

  • об’єднання громадян мають право здійснювати незалежну експертизу реклами та нормативно-правових актів з питань реклами щодо відповідності вимогам законодавства України;
  • мають право давати відповідні рекомендації рекламодавцям, виробникам і розповсюджувачам реклами;
  • звертатися до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань порушення законодавства про рекламу.

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області плідно співпрацює з громадською організацією ,,Українська Асоціація Маркетингу” та Всеукраїнською громадською організацією ,,Всеукраїнська рекламна коаліція”.

У 2018 році на адреси громадських організацій направлено десять  справ про порушення законодавства про рекламу для проведення експертизи з метою з’ясування обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань. За результатами проведених експертиз на рекламодавців реклами накладено штрафи на суму три тисячі сто сорок гривень. По одній справі прийнято рішення про визнання реклами недобросовісною з одночасним зупиненням її розповсюдження.

З метою підвищення ефективності  спільних дій по забезпеченню захисту прав споживачів та упередження порушень законодавства про захист прав споживачів Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області пропонує співпрацю з усіма зацікавленими громадськими організаціями та громадськими активістами.