Випадок сказу кота

 

18.10.2018 року зареєстровано випадок сказу кота на території Корецького району в с. Застав’я .

17.10.2018 року о 17 00 год. в службу державної ветеринарної медицини Корецького району надійшло повідомлення про те, що в с. Застав’я кіт покусав власницю та сусідів, які знаходилися на її подвір’ї, у зв’язку з чим тварина була забита.

Спеціалісти держветмедицини Корецького району виїхали на місце події, відібрали патматеріал від трупа кота та направили в Рівненську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження, де експертизою № 2007 від 18.10.2018 року встановлено захворювання кота на сказ. Труп спалено.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини району вивчаються можливі контакти хворого кота з іншими людьми та тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.

Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу. Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.