Відбувся семінар з операторами ринку харчових продуктів

 

17.09.2018 в приміщенні Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області відбувся семінар на тему: «Застосування законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів», «Вимоги законодавства до процедур, заснованих на принципах НАССР», Відповідальність операторів ринку встановлена Законом України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

В семінарі прийняли участь оператори ринку харчових продуктів, діяльність яких пов’язана із забезпеченням громадського харчування населення в м. Рівне та Рівненському районі.

Семінар – навчання відкрив Костюк Олександр Васильович, Перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

В ході семінару-навчання було обговорено наступні питання:

  • Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів. Знайомство з системою НАССР;
  • Загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими продуктами (первинне виробництво, вимоги до потужностей, приміщень, транспортних засобів, відходів, води, харчових продуктів);
  • Відповідальність операторів ринку встановлена Законом України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”;
  • Вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

На завершення семінару Заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Немкович Оксана Юріївна ознайомила операторів ринку із змінами в законодавстві у сфері захисту прав споживачів та основними порушеннями, які виявляються при здійснені планових та позапланових заходів.