Щодо проведення позапланової перевірки характеристик продукції за видом продукції – мийні засоби для прання або чищення, які мають поверхнево – активні речовини

 

У ІІ кварталі 2018 року спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області на підставі одержаного за допомогою системи оперативного взаємного сповіщення повідомлення про продукцію, що не відповідає встановленим вимогам та/або становить серйозний ризик, проведена невиїзна позапланова перевірка характеристик продукції у суб’єкта господарювання.

Перевірка здійснювалась на відповідність вимогам Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою КМУ від 20.08.2008          № 717.

В ході проведеної перевірки у суб’єкта господарювання встановлені порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту мийних засобів.

За результатами перевірки характеристик продукції до суб’єкта господарювання вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи, а саме усунення формальної невідповідності продукції.

До суб’єкта господарювання за виявлене порушення при введенні в обіг продукції, яка не відповідала встановленим вимогам, застосована штрафна санкція на загальну суму 8,5 тис. грн.

Штраф сплачений суб’єктом  господарювання до Держбюджету України у повному обсязі, обмежувальні (корегувальні) заходи виконані повністю та результативно.