Про проведену роботу відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю у травні 2018 року

 

РЕКЛАМА

Впродовж   травня 2018 року спеціалістами відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби  в  Рівненській  області досліджено  43 рекламоносії,  з  них  виявлено порушення  у 14,  що складає 32,6 % від досліджених, заведено   14  справ  за  ознаками порушень законодавства по рекламу,  12   справ  по рекламі розглянуто.

За виявлені порушення законодавства про рекламу до 12 суб’єктів господарської  діяльності застосовано  штрафів на суму 18,841тис. грн, із них   9  суб’єктів господарювання сплатили штраф  у добровільному порядку у сумі  13,041 тис. грн., або 69,22 %, матеріали 1 справи по рекламі для винесення рішення направлено до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

На  адресу  Головного  управління  Держпродспоживслужби в Рівненській області надійшло звернення споживача про розміщення на зупинках  міста  Рівне  реклами «Національного Таксі 579», на думку споживача дана реклама розповсюджується із порушенням вимог діючого законодавства, дане звернення знаходиться у стадії дослідження. З метою з’ясування  обставин, що мають значення для справи і потребують спеціальних знань,  направлено  запит  про  проведення  експертизи реклами для подальшого встановлення правомірності її  розповсюдження.

Спеціалістами відділу контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового  законодавства  та  пробірного  контролю  управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби  в  Рівненській  області  постійно проводиться   моніторинг  реклами, що розповсюджується на території  Рівненської  області  та здійснюється контроль за дотриманням вимог законодавства про рекламу.

 

Дотримання антитютюнового законодавства

 

Впродовж  травня 2018 року  перевірено 8 суб’єктів господарської  діяльності  на предмет  дотриманням законодавства про захист прав споживачів та законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення. При цьому здійснено 7 планових заходів контролю та 1 позаплановий захід за колективним зверненням громадян.

Порушення вимог законодавства про захист прав споживачів  виявлено у 7 суб’єктів господарювання.

При проведенні перевірок порушень вимог законодавства  про заходи з попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення не виявлено.

За результатами перевірок  за виявлені порушення вимог законодавства про захист прав споживачів  12 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, сума штрафів складає 2,21 тис. грн  та відповідно до статті 23 Закону України «Про захист прав споживачів», до 6 суб’єктів господарської діяльності застосовано адміністративно – господарські санкції на суму  5,33 тис. грн.

Впродовж   травня  2018 року   проведено  розгляд   3  звернень  громадян

щодо порушення вимог законодавства щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення суб’єктом господарювання кафе «Туман» (м. Рівне, вул. В. Чорновола, буд. 4).

Дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення знаходиться на постійному контролі в управлінні захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

Впродовж  травня розміщено 1 публікацію на сайті Головного  управління Держпродспоживслужби в Рівненській області щодо роботи відділу у сфері реклами та здійснено  1 виступ у засобах масової інформації щодо контролю дотримання вимог законодавства про рекламу та вимог законодавства щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення.