Семінар – навчання на тему: “Здійснення державного контролю на бійнях, гуртівнях та потужностях з розбирання та обвалювання м’яса”
23 березня 2018 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області відбувся семінар – навчання на тему: “Здійснення державного контролю на бійнях, гуртівнях та потужностях з розбирання та обвалювання м’яса”.
В семінарі – навчанні прийняли участь державні інспектори районних, Дубенського міськрайонного та Рівненського міського управлінь Держпродспоживслужби Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, уповноважені особи, оператори ринку.
Семінар – навчання відкрив Лазарчук Володимир Степанович, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.
В ході семінару-навчання було обговорено наступні питання:
- вимоги до боєнь та потужностей з розбирання та обвалювання м’яса;
- здійснення передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи;
- вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках;
- про поводження з побічними продуктами тваринного походження, не призначеними для споживання людиною;
- роль лабораторної діагностики в отриманні безпечних та якісних харчових продуктів;
- відбір зразків та лабораторні дослідження (випробування) харчових продуктів тваринного походження.