Семінар – навчання на тему: “Здійснення державного контролю на бійнях, гуртівнях та потужностях з розбирання та обвалювання м’яса”

 

23 березня 2018 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області відбувся семінар – навчання на тему: “Здійснення державного контролю на бійнях, гуртівнях та потужностях з розбирання та обвалювання м’яса”.

В семінарі – навчанні прийняли участь державні інспектори районних, Дубенського міськрайонного та Рівненського міського управлінь Держпродспоживслужби Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, уповноважені особи, оператори ринку.

Семінар – навчання відкрив Лазарчук Володимир Степанович, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області.

В ході семінару-навчання було обговорено наступні питання:

  • вимоги до боєнь та потужностей з розбирання та обвалювання м’яса;
  • здійснення передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи;
  • вимоги щодо застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках;
  • про поводження з побічними продуктами тваринного походження, не призначеними для споживання людиною;
  • роль лабораторної діагностики в отриманні безпечних та якісних харчових продуктів;
  • відбір зразків та лабораторні дослідження (випробування) харчових продуктів тваринного походження.