Планова перевірка суб’єкта господарювання , що здійснює продаж нехарчової продукції у м. Рівне

 

Відділом ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області відповідно до секторального плану на 2017 рік була проведена планова перевірка характеристик продукції у суб’єкта господарювання, що здійснює продаж нехарчової продукції у м. Рівне та має мережу магазинів по всій Україні.

В ході перевірки встановлений факт введення в обіг нехарчової продукції – гірлянди новорічної електричної «Сніжинка» LX – 01, 28 ламп, прозорий шнур 4 м, 12 V – 240 V, 50-60 Hz, дата виготовлення не зазначена, ТМ «Christmas Decorations», Made in China, без зазначення на електрообладнанні найменування виробника та його контактної поштової адреси, найменування та контактної поштової адреси імпортера згідно із вимогами про порядок застосування мов, без нанесення на електрообладнання або на його табличку з технічними даними знаку відповідності технічним регламентам, та без супроводження продукції інформацією про будь- які особливі запобіжні заходи, які необхідно вжити під час обслуговування або використання електрообладнання, без наявності інструкції з інформацією, необхідною для забезпечення використання продукції за призначенням та інформацією про безпечність, що є порушенням вимог п.8, п.12, п.13, п.18, п.19, п.20, п.21, п.28, п.42, п.43 Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 №1067 та порушенням вимог п.13, п.17, п.23, п. 24, п.25, п.32, п.45, п.46, п.48, п.50 Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання, затвердженого постановою КМУ від 16.12.2015 №1077.

Відповідно до вимог законодавства про ринковий нагляд суб’єкту господарювання, що ввів в обіг гірлянди новорічні електричні  із порушенням встановлених вимог, видані рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів – усунення формальної невідповідності, тимчасова заборона та обмеження надання продукції на ринку до приведення продукції у відповідність.

Крім того, за порушення законодавства про ринковий нагляд та введення в обіг продукції без нанесення знаку відповідності технічним регламентам, до суб’єкта господарювання, як до особи, що ввела в обіг продукцію, застосована штрафна санкція згідно п.2 ч.2 ст. 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» в сумі 8500 грн.

Суб’єкт господарювання у встановлений термін виконав рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, надані Головним управлінням Держпродспоживслужби в Рівненській області, та сплатив штраф до державного бюджету у повному обсязі.