Семінар на тему: «Дотримання вимог санітарного законодавства у закладах інтернатного типу»

 

26 жовтня 2017 року за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, на базі Рівненського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій, проведений семінар на тему: «Дотримання вимог санітарного законодавства у закладах інтернатного типу».

У семінарі прийняли участь заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА – Пекарський О.М. головні спеціалісти відділу виховної роботи та соціального захисту дітей управління освіти і науки Рівненської ОДА – Остапчук І.С. та Ковальчук Ю.І., медичні працівники та шеф-кухарі харчоблоків закладів для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку, що підпорядковані управлінню освіти і науки , службі у справах дітей та Департаменту праці і соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації.

Фахівцями управління державного нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства, управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ще раз наголошено на основних вимогах санітарних норм та правил у закладах інтернатного типу, зокрема:

  • ведення медичної документації харчоблоку;
  • забезпечення необхідним обладнанням та інвентарем;
  • транспортування, зберігання та реалізації харчових продуктів;
  • особистій гігієні персоналу;
  • профілактиці харчових отруєнь та інфекційних захворювань.

Проведено роз’яснення щодо основних вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» в частині впровадження системи НАССР, обігу харчових продуктів та загальні гігієнічні вимоги щодо поводження з харчовими відходами.

Найбільш плідною частиною семінару було проведення дискусій та обговорення проблемних питань.

 Головний спеціаліст відділу безпеки середовища життєдіяльності Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

 

 О.Аранчій