Щодо результатів розслідування спалаху в Зарічненській гімназії

 

На початку вересня спалах сальмонельозу серед 18 першокласників у Зарічненському НВК «ЗОШ І ст.-гімназія» був у центрі подій не тільки обласного масштабу, але й привернув увагу громадськості та ЗМІ нашої держави. Про нього почули усі, але і швидко забули.

18 вересня перехворілі першокласники повернулися за шкільні парти, проте ще 3 місяці вони будуть на диспансерному спостереженні в лікаря-інфекціоніста і періодично їм будуть проводити необхідні лабораторні дослідження.

Основна причина спалаху – порушення технологічного та санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоці навчального закладу. Сприяв цьому недостатній контроль за харчуванням дітей зі сторони адміністрації навчального закладу.

Спеціалісти Держпродспоживслужби працюють по даному питанню ще досі. Щодо недобросовісного підприємства, яке забезпечувало харчування дітей у гімназії, очікує розгляду судова справа, так як нашими спеціалістами по виявлених недоліках було складено протокол та направлено до Київського окружного адміністративного суду. Також направлено матеріали до Національної поліції для відкриття кримінального провадження.

Проведена певна робота щодо встановлення походження яєць курячих, які ймовірно спричинили спалах сальмонельозу. Залишки партії яєць курячих повернуто постачальнику.

В усіх районах області заплановані спільні наради з відділами освіти для розгляду питання харчування в закладах освіти. Спеціалістами Держпродспоживслужби в складі комплексних комісій у жовтні – листопаді будуть перевірені харчоблоки всіх навчальних закладів.