Планові перевірки характеристик продукції за видом продукції – мийні засоби.

 

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області на підставі плану перевірок характеристик продукції в травні 2017 року здійснено планові перевірки у суб’єктів господарювання, що займаються розповсюдженням  мийних засобів.

В ході проведених перевірок у суб’єктів господарювання встановлено порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», Технічного регламенту мийних засобів № 717 затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2008 року.

Перевірено товарів на суму 3,396 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають встановленим вимогам технічних регламентів та інших нормативних документів на суму 0,56 тис. грн.

За результатами проведених перевірок характеристик продукції до суб’єктів господарювання вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи, а саме: обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності, обмеження надання продукції на ринку шляхом тимчасової заборони продукції на ринку, обмеження надання продукції на ринку шляхом приведення продукції у відповідність. Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів суб’єктами господарювання виконані  повністю та результативно.

До одного із суб’єктів господарювання за виявлені порушення при розповсюдженні продукції, яка не відповідала встановленим вимогам, застосована штрафна санкції на загальну суму 2,550 тис. грн.