Планові перевірки характеристик продукції за видом – мийні засоби.

 

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, на підставі плану перевірок характеристик продукції в квітні 2017 року здійснено планову перевірку у суб’єкта господарювання, що займається розповсюдженням  мийних засобів.

В ході проведеної перевірки перевірено товарів на суму 1,38 тис. грн., з них забраковано та тимчасово обмежено реалізацію товарів, які не відповідають встановленим вимогам технічних регламентів та інших нормативних документів на суму 0,42 тис. грн.

Проведеною перевіркою у суб’єкта господарювання встановлено порушення вимог Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», Технічного регламенту мийних засобів № 717 затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2008 року.

За результатами проведеної перевірки характеристик продукції до суб’єкта господарювання вжиті обмежувальні (корегувальні) заходи, а саме: обмеження надання продукції на ринку шляхом усунення формальної невідповідності. Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів суб’єктом господарювання виконано  повністю та результативно.

До суб’єкта господарювання, за виявлені порушення при розповсюдженні продукції, яка не відповідала встановленим вимогам, застосована штрафна санкції на загальну суму 2550 тис. грн.

Штрафна санкція суб’єктом господарювання, сплачена до Державного бюджету у повному обсязі.