До відома суб’єктів господарювання

 

До відома суб’єктів господарювання (операторів ринку), які провадять діяльність з метою або без мети отримання прибутку та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюється виробництво та вирощування продукції, у тому числі збір врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою, полювання на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин, виробництво, реалізація та обіг харчових продуктів.

Відповідно до ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Для проведення Державної реєстрації Вам необхідно подати заяву (згідно встановленого зразку) до  управління Держпродспоживслужби в районі/місті.

(заява про державну реєстрацію потужності може бути подана в паперовому або електронному вигляді. Подання заяви в електронному вигляді здійснюється з використанням посиленого сертифіката відкритого ключа у порядку, встановленому Законом України “Про електронні документи та електронний документообіг” та Законом України “Про електронний цифровий підпис”).

З порядком здійснення Державного реєстру потужностей операторів ринку харчових продуктів затверджено наказом Мінагрополітики України від 10 лютого 2016 р. № 39 можна ознайомитись за посиланням: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0382-16.

Станом на 27.02.2017 в області зареєстровано 9299 потужностей операторів ринку, які проводять діяльність з обігу харчових продуктів.